11-S: Una ofrena floral sense públic i una audició de sardanes sense ball

03/09/2020 – Eva Jou

Sant Cugat es prepara per commemorar el proper Onze de Setembre una Diada Nacional marcada per les restriccions derivades de la covid-19. La jornada començarà a les 9h del matí amb l’ofrena floral de les entitats al monument a Rafael Casanova. L’acte comptarà amb l’ofrena institucional, el cant de ‘Els Segadors’ i el clourà el discurs institucional de l’alcaldessa Mireia Ingla. L’accés al públic queda restringit i només hi podran assistir un màxim de 6 persones per cada entitat.

A les 20h del vespre, a la plaça de l’Om, la tradicional ballada de sardanes també s’ha modificat arran de la pandèmia. Enguany serà una audició (sense ball), a càrrec de la cobla Ciutat de Terrassa. L’espai tindrà un límit d’aforament i els assistents seuran en cadires separades per mantenir la distància de seguretat.

Programa d’actes 11 de setembre 2020:

Plaça de Rafael Casanova (matí)

Acte amb accés restringit de públic.

  • 9 a 11 h: ofrena floral de les entitats al monument de Rafael Casanova

Les entitats que vulguin fer l’ofrena (màxim 6 persones) han d’enviar correu aalcaldia@santcugat.cat

  • 11 h: ofrena institucional i cant d’”Els Segadors” amb Quartet Brossa
  • 11:15 h: discurs institucional de l’alcaldessa Mireia Ingla

Plaça de l’Om (vespre)

Acte amb aforament limitat i cadires amb distància de seguretat.

  • 20 h: audició de sardanes “Xaxu & friends, la força de la sardana clàssica” amb la cobla Ciutat de Terrassa.
El cartell de la Diada nacional de Catalunya 2020 és un disseny de Marc Sierra

La Diada arreu de Catalunya


L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) prepara 107 punts per manifestar-se el dia 11 de setembre en 82 municipis de Catalunya. L’entitat ha limitat a 48.000 manifestants l’aforament total per al centenar de concentracions que es preveuen. Cada mobilització -que s’haurà de celebrar en avingudes amples- tindrà un aforament màxim, un perímetre delimitat de 4 metres quadrats per persona i senyals que indiquin on ha de situar-se cada assistent. La concentració més multitudinària es preveu a Badalona, amb capacitat per a 1.700 persones, i la més petita, a Taüll, amb 12. De tota manera, l’aforament de la majoria de concentracions oscil·la entre els 200 i els 300 assistents. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, assegura que es tracta d’una manifestació “descentralitzada” per evitar les “aglomeracions massives”.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #103

Enquesta activa

En quin idioma t’atenen habitualment als comerços de la ciutat?

Directe TV

També et pot interessar

Abrir chat
Scan the code
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?