L’Ajuntament deixa de subvencionar el projecte E4S

22/10/2020 – Tina Forest Illas /

L’Ajuntament de Sant Cugat explica que s’ha arribat a un acord amb l’entitat de SantCugatCreix per seguir desenvolupant el projecte Ethics4Sports (E4S).

Aquesta iniciativa consisteix en un projecte en el qual des de SantCugatCreix es va redactar una proposta de treball de valors en l’esport. Aquesta proposta va culminar en un document que constitueix la Carta Ètica de SantCugatCreix, així com un sistema de seguiment de la seva aplicació als diferents clubs esportius.

Sant Cugat Futbol Sala VS Olimpyc Copa Catalunya

La iniciativa es va gestionar des de SantCugatCreix amb una aportació econòmica de més de 300.000 euros per part de la UE, subvencions nominatives de 20.000€/l’any durant el 2016, 2017 i 2018, i un contracte de servei de prop de 12.000€ el 2019, segons el consistori.

L’Ajuntament explica que els seus serveis jurídics han informat a l’equip de govern que “en compliment de la Llei de contractes de les administracions públiques no es pot continuar fent aportacions econòmiques a l’entitat per a desenvolupar aquest projecte de forma recurrent”.

En aquest sentit, dijous passat es va celebrar una reunió entre l’Alcaldessa, Mireia Ingla, la Regidora d’Esports, Gemma Aristoy, i l’entitat SantCugatCreix, per determinar com es procedirà en la gestió del projecte a partir d’ara.

El consistori ha manifestat que en aquesta reunió es va arribar als següents acords:

  • El manteniment de l’app E4S fins que acabi el contracte vigent que té l’Ajuntament.
  • Una comunicació consensuada cap a les entitats i clubs esportius del municipi perquè coneguin com continua aquest projecte i animar-les a participar.
  • La cessió de l’app a SantCugatCreix perquè gestioni les aportacions de les entitats i clubs.
  • L’entitat SantCugatCreix no necessita cap aportació econòmica municipal per continuar desenvolupant el projecte.
  • L’entitat SantCugatCreix pot continuar desenvolupant el projecte amb les entitats de Sant Cugat i també en altres municipis.
  • L’Ajuntament i SantCugatCreix consensuaran un comunicat dels acords presos per fer-los públics de forma conjunta.

Comunicat de SantCugatCreix

Per la seva banda, des de SantCugatCreix es va emetre un comunicat el dia posterior a la reunió amb l’Ajuntament, en el qual van manifestar la falta d’interès del consistori per seguir tirant endavant el projecte. També han demanat que l’Ajuntament els traspassi la gestió directa de totes les eines de comunicació i formació construïdes amb recursos europeus.

En referència a la reunió amb l’Ajuntament, han comunicat el següent:

  • Que els arguments jurídics de l’Ajuntament perden tota la validesa si no hi ha cap relació Creix & Ajuntament en la gestió de l’E4S.
  • SantCugatCreix vol mantenir el programa actiu i l’Ajuntament en cap moment posa de manifest cap proposta / interès per fer-ho.
  • Rebutgem l’única proposta rebuda en la línia de dividir a les entitats esportives de Sant Cugat en funció de crear diferents programas E4S a Sant Cugat.

Lamenten que no veuen cap progrés en 14 mesos:

  • No hi ha cap voluntat de cedir-nos de l’eina de registre, tot i l’absència d’un pla per l’E4S a la ciutat.
  • L’Ajuntament no pot donar cap suport econòmic o logístic a Creix pel programa, argumentant problemes jurídics insalvables.

L’entitat també ha manifestat la seva voluntat a partir d’ara:

  • Mantenir i difondre el programa E4S arreu dins i fora de Sant Cugat.
  • Fer públic als clubs interessats (Famílies, entrenadors, esportistes) el Pla de millora de comportaments que va sortir de l’estudi de Blanquerna.
  • Tornar a demanar participació als clubs i donant entrada als clubs que ho desitgin.
  • Reactivar la formació online d’ús de l’APP.
  • Reprendre les iniciatives per sumar altres ciutats / entitats i buscar suport d’altres administracions.

 

Comparteix

Sant Cugat Magazine #103

Enquesta activa

En quin idioma t’atenen habitualment als comerços de la ciutat?

Directe TV

També et pot interessar

Abrir chat
Scan the code
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?