Els 10 projectes estrella del govern municipal: habitatge assequible i una subcomissaria a Valldoreix

23/07/2021 – Redacció /

El govern municipal ha anunciat els 10 projectes que seran una realitat durant la segona meitat del mandat i que es presentaran aquesta tardor.

L’equip de govern durant l’acte de 2 anys de mandat Foto: Lali Puig


El tripartit ha presentat els 10 projectes estrella que seran una realitat durant la segona meitat del mandat i que es presentaran aquesta tardor. L’anunci l’han fet en l’acte de valoració dels 2 anys de govern d’esquerres de la ciutat. Els reptes que té el tripartit són molts, i més amb la pandèmia, però un dels objectius principals és evitar l’expulsió de santcugatencs que no poden permetre’s pagar un habitatge a la ciutat.

Per aquest motiu el govern municipal vol impulsar un pla d’Habitatge Assequible, que té com a objectiu que el 10% del parc d’habitatges del municipi siguin de lloguer públic assequible. A més abans que acabi l’any es presentaran els nous ajuts al lloguer per complementar els que ja hi ha.

Núria Gibert (CUP), Pere Soler (PSC) i Mireia Ingla (ERC) Foto: Lali Puig

A la vegada Sant Cugat tindrà el 2022 una subcomissaria de policia local de districtes i Valldoreix al carrer de Jacint Verdaguer de Valldoreix, a tocar a l’estació de FGC.

La subcomissaria estarà situada on hi havia la sucursal del BBVA a Valldoreix

Pel que fa als serveis socials, es crearà un nou local de Primeres Atencions Socials, al centre de la ciutat, per descongestionar els espais del Xalet Negre i de Casa Mònaco, i atendrà les urgències socials. La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, ha explicat que l’ajuntament engegarà un procés participatiu per definir com serà la segona Residència per a gent gran, situada a Volpelleres, davant l’escola L’Olivera.

En l’àmbit de mobilitat, el tinent d’alcaldia Pere Soler ha destacat la clara aposta per la mobilitat sostenible amb més carrils bici i una nova gestió del transport urbà que es traduirà amb un replantejament de línies d’autobusos i un canvi de flota per fer-la sostenible i adaptada a les persones amb mobilitat reduïda.

Els altres projectes que es duran a terme aquest mandat seran un nou Centre d’Emprenedoria i Innovació Social a l’edifici Mira-sol Centre, un nou Pla d’Igualtat i LGTBI i una nova recollida de residus amb una gestió adaptada a cada barri i amb nova flota de vehicles sostenibles.

A més, aquest 2021 veurà la llum un pacte per a l’ocupació i la digitalització i modernització de l’Ajuntament perquè sigui més accessible i transparent. Gran part del finançament d’aquest projecte provindrà dels fons Next Generation.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #103

Enquesta activa

En quin idioma t’atenen habitualment als comerços de la ciutat?

Directe TV

També et pot interessar

Abrir chat
Scan the code
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?