Es busca un nou Síndic o Síndica de Greuges de Sant Cugat

29/07/2021 – Redacció /

Fins aquest moment, al Síndic de Greuges de Sant Cugat el triava l’alcalde i es ratificava al ple municipal. Ara, arran de la voluntat de l’actual Síndic, Ramón Palacios, de deixar el seu càrrec per jubilar-se, l’Ajuntament ha decidit obrir, per primera vegada, una convocatòria a tota la ciutadania. Si us voleu presentar al càrrec només heu de ser majors d’edat, parlar català i portar 5 anys empadronats a Sant Cugat.

Tot i això, el càrrec és incompatible amb l’exercici de qualsevol càrrec o funció de caràcter polític. No es pot estar afiliat o realitzar funcions directives o d’ocupació en partits polítics, ni treballar per a l’Ajuntament o per alguna empresa o organisme que en depengui. En resum, no es pot exercir cap activitat que comprometi la independència, objectivitats i imparcialitat en el desenvolupament de les funcions pròpies del càrrec. 

El càrrec de síndic o síndica municipal té una durada de 5 anys i no podrà ser exercit per una mateixa persona durant més de dos mandats consecutius. Les seves principals funcions són la defensa de les llibertats públiques i els drets fonamentals de veïns i veïnes del municipi. A més de la supervisió de l’activitat dels organismes, entitats i empreses municipals i la comprovació que l’Administració resol, dins el termini i en la forma escaient, les peticions i recursos formulats. A més, haurà d’actuar com a mediació entre parts enfrontades i proposar de fórmules d’acord i conciliació.

sindic-greuges-informe-2018
El fins ara síndic Ramon Palacio, durant l’acte de presentació del 2017

Comparteix

Sant Cugat Magazine #103

Enquesta activa

En quin idioma t’atenen habitualment als comerços de la ciutat?

Directe TV

També et pot interessar

Abrir chat
Scan the code
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?