Nit, festa i… problemes?

marco-simarro-cup

Per Marco Simarro, regidor de Joventut, de Participació i Barris

A la ciutat tenim diversos locals d’oci nocturn ubicats a les afores o sortides de la ciutat. A banda del monocultiu de la nit que això genera en determinats polígons, hi ha altres conseqüències, com ara, més desplaçaments i distàncies a recórrer més grans. El que pot implicar que augmenti la possibilitat d’agafar el cotxe begut o que generi més inseguretat alhora de desplaçar-se a peu de nit.

Des d’una perspectiva feminista, les ciutats s’entenen des dels usos, les conductes i els recorreguts que fem i aquests no impacten de la mateixa forma en els homes que en les dones. Segons aquesta mirada, són espais més segurs aquells cèntrics, més propers i integrats d’alguna forma en la trama urbana.

Malauradament, és el que tenim. I ho dic perquè molts d’aquests locals tenen una mirada molt restrictiva pel que fa el dret d’admissió. Són força els casos en que no s’ha deixat entrar algú per vestir d’una o altra manera, per portar arracades, per ser racialitzat o, d’altres.

És important que explorem alternatives a aquest tipus d’oci i és important que sapiguem què passa en alguns locals d’aquest tipus i les derivades que generen. I és per això que s’hi destinen recursos com parelles educatives itinerants que intervenen en l’espai públic i serveis de mediació per fer-ne un abordatge des d’una perspectiva comunitària.

Cal abordar la qüestió de l’oci juvenil a la ciutat, sí, però mai des de la criminalització dels joves.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #103

Enquesta activa

En quin idioma t’atenen habitualment als comerços de la ciutat?

Directe TV

També et pot interessar

Abrir chat
Scan the code
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?