Quines esportistes seran les pregoneres d’aquesta Festa Major?

(15/06/2022 – Redacció)  

Una representació dels diferents equips femenins de la ciutat serà l’encarregat d’obrir la Festa Major 2022 amb el pregó.  Hem volgut parlar amb algunes de les esportistes  (de les moltes que hi ha a Sant Cugat) que el proper dimarts 28 de juny a les 20h pujaran al balcó de l’Ajuntament per donar tret d’inici a sis dies de festa. El consistori vol d’aquesta manera retre homenatge a l’esport femení de la nostra ciutat i als seus bons resultats. Un pregó que podreu veure per Televisió Sant Cugat.

Futbol Sala Sant Cugat

Nom i cognom: Emma Ruiz Clavel.
Edat: 8 anys.
Equip: Futbol Sala Sant Cugat Prebenjamí A.
Posició: Defensa i a vegades d’ala.
Què representa per a tu ser pregonera? Em fa il·lusió ser pregonera i poder representar el meu club davant de tota la ciutat.
Com veus l’esport femení a Sant Cugat? M’agrada molt jugar a futbol sala, però m’agradaria que s’animessin més nenes a jugar. També tenim poques hores a la setmana, tan sols tenim 2 i m’agradaria tenir més hores.

 

Olimpyc Floresta Futbol Sala

Nom i cognom: Mar Huguet.
Edat: 23 anys.
Equip i càrrec: Jugadora del Sènior Femení, Entrenadora del minibenjamí i col·laboro amb el club en l’àmbit de gestió de comunicació i aspectes organitzatius.
Posició:  Ala i Pivot.
Què representa per a tu ser pregonera? És un orgull poder representar l’esport femení a través de l’Olimpyc i el futbol sala en aquesta festa major. No podem esperar que els canvis es facin sinó que hem de formar part d’ells i amb petites accions com aquesta a poc a poc podem donar el valor que es mereix l’esport femení i les modalitats menys reconegudes com el futbol sala femení.
Com veus l’esport femení a Sant Cugat? Crec que és evident que en l’àmbit internacional l’esport femení cada cop té més representació i més reconeixement, tot i així queda molt per fer. Especialment de cara a les modalitats esportives menys conegudes. Des de sant Cugat crec que estem aconseguint formar part d’aquesta repercussió i cada cop més l’esport femení destaca en el nostre entorn.

Mar Huguet és jugadora de l’Olimpyc Floresta Futbol Sala

Club Rugby Sant Cugat

Nom i cognom: Victoria Gil Moreno de Mora.
Edat: 30 anys.
Equip: Club Rugby Sant Cugat Sènior femení.
Posició: 6 ( flanker).
Què representa per a tu ser pregonera? Una oportunitat de compartir unes dates especials amb la ciutat i l’esport del qual formo part.
Com veus l’esport femení a Sant Cugat? Agafant embranzida.

Victoria Gil Moreno de Mora és jugadora del Club Rugby Sant Cugat

Sant Cugat FC

Nom i cognom: Alexandra Palencia Torres.
Edat: 27 anys.
Equip: Primer equip femení Sant Cugat FC.
Posició: Davantera.
Què representa per a tu ser pregonera? És molt bonic. Una experiència que no tothom pot explicar. És un privilegi.
Com veus l’esport femení a Sant Cugat? El veig cada cop millor. Quan vaig començar a jugar a futbol fa 13 anys hi havia pocs equips femenins. Ara veig que el Santcu té moltes categories femenines i moltes nenes.

Alexandra Palencia Torres del Sant Cugat FC

Patí Hoquei Club Sant Cugat

Nom i cognom: Maria Rosa Tamburini.
Edat: 36.
Equip: Patí Hoquei Club Sant Cugat. Exjugadora i actualment fent de 2a entrenadora de l’Oklliga Femení i entrenadora d’equips de base.
Posició en què jugaves: Jugadora, tant defensa com davantera.
Què representa per a tu ser pregonera? És un reconeixement a totes aquelles persones que han treballat per fer créixer l’esport femení. Individualment, un repte i una il·lusió poder participar el pregó de la meva ciutat.
Com veus l’esport femení a Sant Cugat? Molt bé, encara que sempre es pot millorar. Sant Cugat sempre ha sigut una ciutat referent en l’esport en general, en què els clubs i entitats han cregut en la igualtat, confiem que encara sigui així.

Maria Rosa Tamburini (de vermell) és exjugadora i actual entrenadora del Patí Hoquei Club Sant Cugat

Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat

Nom i cognom: Daniela Garçon Clavell.
Edat: 22 anys.
Equip: Gimnasta del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat.
Què representa per a tu ser pregonera? És un honor per mi representar el meu club. Sempre he viscut molt les festes de Sant Cugat. I a més formo part del club des del 5 anys.
Com veus l’esport femení a Sant Cugat? A Sant Cugat es dona molta importància als esports però penso que es pot reforçar més donant-li més veu. I a poc a poc anar construint bases més fermes.

Daniela Garçon Clavell és gimnasta del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat

Handbol Sant Cugat

Nom i cognom: Marta Fernández Fernández.
Edat: 31 anys.
Equip: Sènior Femení A de l’Handbol Sant Cugat.
Posició: Central.
Què representa per a tu ser pregonera? Em fa molta il·lusió poder representar l’esport femení de Sant Cugat. A més soc una persona que visc a Sant Cugat i faig molta vida a la ciutat i la Festa Major la visc molt intensament.
Com veus l’esport femení a Sant Cugat? Tenim bastants equips punters. I la pràctica d’esport femení a Sant Cugat està creixent molt i quasi tots els clubs s’estan veient obligats a tenir categories femenines. El més important és que les nenes puguin practicar l’esport que vulguin.

Marta Fernández Fernández forma part del Sènior Femení A de l’Handbol Sant Cugat

Junior Sant Cugat

Nom i Cognom: Laia Vidosa i Artigas.
Edat: 23 anys.
Equip: Hoquei Junior Sant Cugat i jugadora selecció Nacional Absoluta.
Posició: Mig.
Què representa per a tu ser pregonera? Em fa molta il·lusió ser pregonera, poder representar Sant Cugat en aquestes festes és tot un orgull de pertinença i d’emoció, tant cap al meu poble com cap a l’esport.
Com veus l’esport femení a Sant Cugat? Sant Cugat sempre ha estat pionera en esport i igualtat. Hi ha diversos exemples com el Junior on l’equip femení sempre ha estat un dels millors equips del país o per exemple el Volei de Sant Cugat on aposta només per la línia femenina. També és cert que encara queda camí per recórrer, com en la paritat salarial o l’equilibri entre homes i dones en càrrecs directius. Sant Cugat també ens dona suport i ens potencia a través de Sant Cugat Creix i tots els altres mitjans locals que cobreixen totes les competicions.

Laia Vidosa i Artigas és jugadora d’hoquei al Junior Sant Cugat

Escola de Patinatge Artístic Sant Cugat

Nom i Cognom: Laia Torres Canas.
Edat: 14 anys.
Equip: Escola de Patinatge Artístic Sant Cugat. Categoria Cadet.
Què representa per a tu ser pregonera? El patinatge és un esport individual però és molt important el suport de l’equip. I ser pregonera em fa molta il·lusió per què represento a tot el meu equip de patinatge.
Com veus l’esport femení a Sant Cugat? L’esport femení a Sant Cugat el veig cada cop més visible. Tenim uns equips femenins bastant bons.

Laia Torres Canas és patinadora a l’Escola de Patinatge Artístic Sant Cugat

Comparteix

Sant Cugat Magazine #103

Enquesta activa

En quin idioma t’atenen habitualment als comerços de la ciutat?

Directe TV

També et pot interessar

Abrir chat
Scan the code
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?