Sant Cugat se suma a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

16/09/2022 – Redacció

Sant Cugat celebra fins el 22 de setembre diferents activitats amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura . L’Ajuntament ha organitzat una desena d’activitats adreçades a la ciutadania i a l’alumnat del municipi amb l’objectiu de promoure una mobilitat més saludable i que suposi una alternativa al vehicle privat i contaminant. 

La programació de la SMSS és la següent:

Divendres 16 de setembre
Tallers a les escoles Collserola i Turó de can Mates: “Construcció d’alforges i cistelles de cartró per les bicis” (16:30 hores). Adreçats a alumnes a partir de 6 anys.
*El mateix taller es durà a terme a l’escola Pi d’en Xandri el dijous 15 de setembre.

Diumenge 18 de setembre
Pedalada popular. Recorregut de 9 quilòmetres pels carrers de la ciutat. Sortida a les 11 hores a la plaça de la Vila.
Estand informatiu i captació de voluntaris per a l’activitat En bici sense edat (de les 11 a les 14 hores a la plaça de la Vila).
Col·laboració: Unió Ciclista Sant Cugat

Circuit de seguretat viària de karts a pedals (de les 11 a les 14 hores a la plaça de la Vila).

Dimecres 21 de setembre
Taller adreçat a alumnes Quin Soroll fem, quin aire respirem. Hi participaran les escoles Catalunya i Collserola.

Dijous 22 de setembre (Dia sense cotxes)
Tall de trànsit a la rambla del Celler (entre la plaça del Celler i el c. Francesc Moragas) entre les 17 i les 20 hores

Taller Atrapa l’aire

Activitat Pedalem pel clima

Zona Chill out. Natura, art & contes. Espai familiar.

Pere Soler, tinent d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat: “una de les nostres grans prioritats és impulsar una mobilitat més sostenible i saludable a Sant Cugat. Estem impulsant diverses accions, com la ZBE, l’Anella Verda, nous emplaçaments per deixar els vehicles i potenciar el transport públic…, i també activitats més divulgatives com la Setmana de la Mobilitat Sostenible. Tot suma per aconseguir millorar la mobilitat a la ciutat”.

Jose Gallardo, regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport: “Durant la setmana de la mobilitat proposem una sèrie d’activitats adreçades al conjunt de la ciutadania per estimular i sensibilitzar respecte el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics. Alhora, aquest també és un bon moment per potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent, en un entorn saludable i relaxat que ens permeti reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat”.

Setmana-mobilitat-sostenible-segura
Imatges d’arxiu

D’altra banda, aprofitant la SMSS l’Ajuntament també iniciarà la instal·lació de 50 unitats d’aparcaments de bicis i patinets al barri Centre- Est. Aquesta acció es podrà realitzar gràcies als pressupostos participatius.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #103

Enquesta activa

En quin idioma t’atenen habitualment als comerços de la ciutat?

Directe TV

També et pot interessar

Abrir chat
Scan the code
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?