SOS Bosc Volpelleres: “Com es compensarà la destrucció dels 14.000 m2 de bosc?”

20/09/2022 – Redacció

La Plataforma SOS Bosc Volpelleres i les entitats ecologistes que li donen suport s’han tornat a manifestar a les portes de l’Ajuntament per a reclamar un cop més un espai alternatiu per a la construcció del nou edifici de l’Escola La Mirada. També han volgut participar durant el torn de preguntes obert a la ciutadania amb la pregunta: “Com compensaran la destrucció dels 14.000 m2 del bosc de Volpelleres, la pèrdua de tot un ecosistema i la d’un connector biològic entre parcs naturals protegits?”

Francesch Duch, tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà, Habitatge, Sostenibilitat, Via Pública i Benestar Animal: Aquestes xifres no correctes, no són 14.000 m2 de bosc afectat, l’escola i el seu pati ocuparan 5.834 m2”. I l’impacte no serà un 15%, segons els càlculs municipals aquest impacte no arribarà al 4%.”

“No construim una escola i ja està. Hem dit que desclasificar una part del plantejament que està qualificada a dia d’avui com edificable. Estem parlant de més de 11.000 m2 d’aquest estorn”. “Estem fent un projecte on es trasplanten gairebé totes les espècies vegetals que hi ha en aquest indret”. “Estem plantejant un projecte amb l’AMB per definir el projecte de restauració de tot l’espai herm que va quedar després de la tala del costat de l’Institut Leonardo Da Vinci”, ha afirmat Duch durant la seva intervenció.
Des de l’Ajuntament asseguren, a més, que és possible executar el projecte de l’escola “preservant l’espai natural d’aquest parc urbà”. Van donar suport a la Plataforma SOS Bosc Volpelleres les entitats ecologistes Adenc, WWF Barcelona, Assemblea pel Clima, Fridays for future i Associació El Mussol.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #103

Enquesta activa

En quin idioma t’atenen habitualment als comerços de la ciutat?

Directe TV

També et pot interessar

Abrir chat
Scan the code
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?