El ple aprova un nou reglament propi per reforçar el Consell de Ciutat

( 22/11/2022 –  Redacció )  

El ple de novembre ha aprovat una moció per reforçar el Consell de Ciutat amb el que aquest òrgan de participació ciutadana disposarà, per primera vegada, d’un reglament propi que ha de millorar el seu funcionament. El text s’ha aprovat inicialment al ple de novembre (amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte C’s, que s’ha abstingut) i després d’un període d’al·legacions es durà a terme la seva aprovació definitiva.

Fotografia: Premsa Ajuntament Sant Cugat

Però què és el Consell de Ciutat?
L’Ajuntament de Sant Cugat va aprovar l’any 2011 un nou reglament per impulsar la participació ciutadana i una de les novetats que incorporava era la creació d’un Consell de Ciutat com a màxim òrgan de participació del municipi que havia d’incorporar representants de la resta de consells sectorials i territorials del municipi, a més de representants de les entitats i organitzacions ciutadanes, de ciutadans d’especial rellevància i també de grups polítics municipals i de ciutadania no associada. 

Sant Cugat compta actualment amb una quinzena de consells de participació, entre consells de barri i consells i taules sectorials de diferents àmbits com Cultura, Esports, Polítiques Socials o Gent Gran. Però fins que no es va crear el Consell de Ciutat no existia cap espai que integrés els diferents àmbits formals de participació i permetés debatre els assumptes amb una visió global de ciutat. Aquest òrgan permet debatre els plans d’actuació generals de l’Ajuntament, canalitzar queixes i suggeriments, emetre informes, promoure estudis i fer propostes al consistori.

Oriol Sànchez, regidor de Participació i Barris: “El nou reglament té per objectiu dotar el Consell de Ciutat d’eines per ser més operatiu i decisiu en els debats transversals de ciutat. Prova d’aixo és que el procés de redacció ha estat liderat pels propis membres del consell i d’altres entitats ciutadanes”.

Ara, un cop s’aprovi aquest nou reglament es reforçarà aquest òrgan de participació ciutadana amb una comissió de treball permanent i garantint que el treball fet pel Consell de Ciutat es traspassi als diferents governs municipals mandat a mandat.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #103

Enquesta activa

En quin idioma t’atenen habitualment als comerços de la ciutat?

Directe TV

També et pot interessar

Abrir chat
Scan the code
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?