La festa de Sant Antoni Abat celebra el seu 150è aniversari a Sant Cugat

(17/01/2023 – Redacció )   

Fa 150 anys que Sant Cugat celebra la Festa de Sant Antoni Abat i per celebrar aquest aniversari s’estan duent a terme a la ciutat durant aquests dies algunes activitats que van més enllà de la Festa dels Foguerons, el Mercat de Traginers i la tradicional Rua dels Tres Tombs.

L’Ajuntament i la Comissió de Sant Antoni han impulsat un projecte de recerca per descobrir l’origen d’aquesta festivitat que, en breu, es materialitzarà en el llibre “La Festa de Sant Antoni Abat a Sant Cugat. Més de 150 anys d’història”, a càrrec de l’historiador local Joan Troyano.

Joan Troyano ha recuperat la història d’aquests 150 anys investigant a diversos arxius, hemeroteques, obres de diversos historiadors i més d’una seixantena d’entrevistes. El fruit serà aquest llibre que encara no s’ha editat

Dins dels actes de celebració d’aquesta 150a edició de la Festa de Sant Antoni Abad també s’han dut a terme conferències i concerts com el Recital de la Societat Coral La Lira.

Dissabte, es duran a terme la Festa dels Foguerons i el Mercat de Traginers amb les actuacions de La puntual Folk, Julivert i la Cia Roger Canals; una mostra per a tota la família de com es guarneix un autèntic carro de traginer. L’entitat abanderada de la Rua dels Tres Tombs d’aquest diumenge serà la Creu Roja de Sant Cugat del Vallès-Rubí-Valldoreix. El recorregut de la rua ha estat dissenyat per fer possible el manteniment d’aquesta festa tradicional lligada al passat agrícola i ramader de la vila amb el benestar animal dels èquids que hi participen. Durant tota la cavalcada s’aplicarà el Protocol de benestar animal, seguretat i reglament d’ordre de les cavalcades i passades de la Federació Catalana dels Tres Tombs. A Sant Cugat, com es va fer any passat, es farà un seguiment molt específic del recorregut, de les mesures correctores en aquells punts on es detecta risc potencial de relliscada i la contractació de dues veterinàries especialitzades en benestar animals equins.

Durant tota la celebració, es treballa de forma coordinada entre els serveis de Cultura i Benestar Animal, l’equip veterinari, la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat, Protecció Civil i la Policia Local. Es manté un contacte regular amb les entitats animalistes, un exemple és la reunió que l’Ajuntament va mantenir a l’octubre amb aquestes, la Comissió i tots els serveis municipals implicats.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #103

Enquesta activa

En quin idioma t’atenen habitualment als comerços de la ciutat?

Directe TV

També et pot interessar

Abrir chat
Scan the code
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?