L’Esbart Sant Cugat estrenarà el seu nou espectacle “Ballant perquè ens mirin – Xaragalls” el 25 de març

(8/03/2023 – Redacció)   

L’Esbart Sant Cugat ja té a punt el seu nou espectacle. Es titula “Ballant perquè ens mirin – Xaragalls” i es presentarà al Teatre-Auditori Sant Cugat el dissabte 25 de març en dues sessions: a les 17.00 i les 19.30 h.

La proposta forma part d’una iniciativa amb setze anys de recorregut que té per objectiu portar, bianualment, les danses de l’Esbart a l’escenari del gran teatre. En aquesta vuitena edició, ballaran els 258 alumnes d’Andança, l’escola de dansa de l’Esbart; des dels més petits d’i3, i4, i5, 1r-2n, 3r, 4t, 5è i 6è, fins als grups de séniors i adults, passant per ESO, juvenils i el cos de dansa. El grup de música santcugatenc Calcetes Tradis, interpretarà en directe totes les peces ballades.

Fotografia: Esbart Sant Cugat

L’espectacle és el resultat d’una reflexió entorn de l’imaginari narratiu, líric i estètic que acompanya la dansa tradicional i la possibilitat de renovar-la en certs aspectes. Després d’un any de treball amb les direccions de l’escola, els mestres, els alumnes i els músics, s’han recuperat cançons i balls populars catalans, elaborant al mateix temps, una proposta renovada i actualitzada de moviments, coreografies i lletres de cançons. En aquest procés de reescriptura, també ha participat l’escola de música tradicional de Sant Cugat.

Fotografia: Esbart Sant Cugat

L’espectacle, d’una hora i vint minuts de durada, es podrà veure dues vegades; a les 17:00 h i a les 19:30 h el dia 25 de març. Les entrades estan a la venda a la web del teatre auditori Sant Cugat i a l’oficina de turisme. L’objectiu de la proposta és oferir un recull de danses tradicionals reinterpretades i generar preguntes als espectadors deixant les respostes a mig camí entre els intèrprets i el públic.

L’Esbart Sant Cugat, entitat històrica que promou i actualitza la dansa d’arrel catalana. Va néixer el 1975 amb un caràcter definit d’innovació en el món de la dansa catalana, sempre basant-se en la Cultura Popular i Tradicional del nostre país.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #103

Enquesta activa

En quin idioma t’atenen habitualment als comerços de la ciutat?

Directe TV

També et pot interessar

Abrir chat
Scan the code
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?