TV SANT CUGAT

El proper 29 d’abril hi haurà “Dansa als Aparadors” de Sant Cugat

Un projecte que consistirà en peces de 5 a 10 minuts que els balladors duran a terme a diferents aparadors del comerç de la ciutat.

Amb motiu del Dia Internacional de la Dansa, el pròxim dimarts 29 d’abril, el centre de la ciutat es transformarà en escenari del projecte “Dansa als Aparadors”, impulsat per la Taula participativa de Dansa de Sant Cugat. Un projecte que consistirà en peces de 5 a 10 minuts que els balladors duran a terme a diferents aparadors del comerç de la ciutat. Aquesta proposta artística i reivindicativa que combina dansa, comerç i espai públic, i que compta amb la participació de 8 professionals del món de la dansa i la col·laboració de 6 comerços locals.

Un projecte amb cos i veu
De 18 a 19.15 h: el públic podrà gaudir de micropeces de dansa a 6 aparadors de l’eix comercial del centre de Sant Cugat. Les actuacions s’alternaran amb peces d’entre 5 i 10 minuts, en espais com Sacum, Uniformes Prats, Sílvia Manzana, Cuinetes, Blue Moon i Milar Tobella.

Cada ballarí/na portarà el seu estil —des del clàssic fins al claqué—i les seves vivències com a professionals es transformen en frases curtes i en uns espais de reflexió per al públic.

Professionals participants:

  • Héctor Boto i Elina Vostrikova (dansa clàssica)
    ● Anna Hierro (dansa contemporània)
    ● Nerva (danses urbanes)
    ● Víctor Pérez Armero (dansa contemporània i d’arrel)
    ● Clara Martínez (claqué)
    ● Sara Orriols i Aleix Cívico (balls esportius)

Comerços que participen en el projecte:

  • Cuinetes – Carrer de Valldoreix,45
    ● Sílvia Manzana – Carrer de Valldoreix,55 i plaça de Dr. Galtés, 5
    ● Uniformes Prats – Carrer de Santiago Rusiñol, 12
    ● Sacum – Carrer de Santiago Rusiñol, 42
    ● Milar Tobella – Carrer de Santiago Rusiñol, 49
    ● Blue Moon– Carrer Major, 16

Una professió que té un preu
Amb el lema “La dansa té un preu”, el projecte posa en relleu les dificultats estructurals que travessa el sector: precarietat, manca de reconeixement, absència de polítiques públiques estables, dificultats de conciliació, i desigualtats de gènere. Cada aparador mostra una frase real dels artistes, extreta a partir de les preguntes proposades per l’APdC en el seu vídeo per celebrar el DID 2025 en el que Andrés Corchero i Berta Martí, referents de la dansa i persones vinculades a Sant Cugat, son protagonistes.

Clausura d’ Acte
A les 19:30 h, l’acte continuarà a La Unió Santcugatenca amb el visionat del vídeo de l’APdC; la lectura del Manifest 2025, redactat per Berta Martí i Andrés Corchero; i un col·loqui amb els ballarins participants del projecte.

La dansa en xifres

  • El 75% dels professionals de la dansa viuen en precarietat estructural, amb una mitjana d’ingressos de 12.000 € anuals.
  • La majoria són dones, d’entre 30 i 40 anys, amb estudis superiors, però sense estabilitat ni contractes continuats.
  • La dansa ha perdut presència als escenaris públics i a l’educació formal, quedant fora de moltes programacions estables.
  • Només una mínima part dels artistes pot viure exclusivament de la dansa sense compatibilitzar-la amb altres feines.
  • A Catalunya, la dansa representa un 0,3% del sector cultural subvencionat, una xifra que evidencia el greuge comparatiu amb altres disciplines.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #109

Directe TV

Enquesta

Per Sant Jordi, ets més de regalar…

Subscripció a la revista online

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

També et pot interessar

Abrir chat
Scan the code
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?