Un jardí per a tothom?

Un jardí per a tothom?

pere-feliu-model-opinio
A un li costaria imaginar que el seu jardí de casa de sobte es convertís, per art de màgia, en el pati de tot un poble. On ciclistes, vianants amb gossos i sense, fessin ús del seu terreny amb tota impunitat i normalitat del món. Afegeixi ara que alguns d’aquests “usuaris” de la seva parcel·la deixen restes de brossa i no respecten les senyalitzacions. Seria un acte difícil de creure, inimaginable, fins i tot, podríem dir il·legal. Doncs encara s’hi pot sumar un fet paradoxal més. Encara que costi de creure, intenti imaginar que aquest ús de la seva propietat privada estigui fomentat pel seu Ajuntament municipal. Podria ser una història extreta d’una sèrie d’humor o de ciència-ficció, no apte per incrèduls.

Doncs bé, precisament l’Ajuntament de Sant Cugat ha dictat recentment una normativa que es regeix per la circulació lliure de vianants i ciclistes pels terrenys de Torre Negra quan en realitat no té cap potestat per dictaminar-la. Des de l’Associació de Veïns de Sant Cugat Propietaris de Torre Negre no estem d’acord en la manera com s’ha efectuat aquesta normativa, ni tan sols ha tingut en compte els propietaris d’aquests terrenys privats. Des de l’Associació hem presentat, en reiterades vegades, propostes a l’Ajuntament per intentar solucionar el problema que arrosseguem fa més de 20 anys. Per una banda, regular conjuntament amb tots els propietaris una normativa d’ús d’aquests camins naturals. Amb un reglament que reordeni aquesta utilització lliure. Entre moltes altres propostes, també hem ofert transformar tota la zona de Torre Negra, que va des de la plaça del Rotary Club, passant pel Pi d’en Xandri fins a Can Borrell, en parc municipal; repercutint l’edificabilitat en les zones que ja estan edificades.

Tot i saber que l’Ajuntament fins ara ha actuat de males maneres saltant-se les resolucions del Tribunal Suprem i del Tribunal Superior de justícia de Catalunya estem predisposats a dialogar i a negociar perquè tothom en surti beneficiat. Tard o d’hora Sant Cugat haurà d’acabar la circumval·lació, solucionar els problemes de mobilitat al voltant de dos centres educatius i respectar els drets dels propietaris i veïns de la zona de Torre Negra.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #103

Enquesta activa

En quin idioma t’atenen habitualment als comerços de la ciutat?

Directe TV

També et pot interessar

Abrir chat
Scan the code
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?