Televisió Sant Cugat ha realitzat el reportatge “La nit més màgica” on recopila imatges de les cavalcades dels Reis d’Orient a la ciutat dels darrers 30 anys.
Ses Majestats d’Orient sempre han visitat Sant Cugat durant la màgica Nit de Reis, la primera Cavalcada de la que es té constància és la del 1925. Als anys 50, la Societat Coral La Lira primer i els Futbolistes Veterans de Sant Cugat i la Penya Regalèssia després, van començar a organitzar la cavalcades en amb carros i cavalls. Joan Gómez, president dels Amics dels Veterans i la Regalèssia, actuals organitzadors, encara no havia nascut en aquells anys però guarda el record de quan el seu pare li va explicar.
Amb els anys, els carros van donar pas als Citroen Mehari de l’època. Uns vehicles tot terreny descapotables molt populars als anys 70 i 80. Després va començar l’època dels tractors, que durant molts anys van remolcar les carrosses de Ses Majestats d’orient.
El 1988 Ses Majestats d’Orient van començar a arribar en helicòpter, una costum que es va mantenir durant més de 30 anys, fins que les restriccions de la normativa aèria ho va fer impossible. Des dels seus inicis es va fer l’adoració al nen Jesús al Monestir i la de Sant Cugat és una de les poques que encara conserva aquesta tradició. Durant mig segle, els Veterans de Futbol del Sant Cugat i la Penya Regalèssia van organitzar la Cavalcada de Reis de Sant Cugat. Al llarg dels anys el recorregut de les Cavalcades ha evolucionant, adaptant-se al creixement de la ciutat i a les normes de seguretat.
A principis dels anys 90 ja hi havia moltes entitats que hi participaven amb les seves carrosses i es va començar a organitzar el concurs que cada any reconeixia les més originals i que es va mantenir durant prop d’un quart de segle. Durant els anys 90 també va començar la tradició de Televisió Sant Cugat de participar amb la seva carrossa i gravar a tots els santcugatencs per després oferir el seu especial de Reis.
El final de la cavalcada sempre habia estat l’Ajuntament, primer a la plaça de barcelona i després a la nova plaça de la Vila, fins que aquest 2024 amb un nou canvi de recorregut s’ha decidit finalitzar el recorregut amb l’Adoració del Monestir i recollir les cartes als trons reials ubicats a la plaça de l’Om.
Al 2002 es produeix un relleu en l’organització i els Amics dels Veterans i la Regalèssia assumeixen l’organització. Tot i els canvis a l’organització, les diferents temàtiques, recorreguts i normatives hi ha una cosa que mai ha canviat: els caramels! El 2021, amb la pandèmia, la Cavalcada de Reis no es pot organitzar, però la ciutat organitza una màgica rebuda al claustre del Monestir.
El 2022, Sant Cugat pot tornar a organitzar una gran Cavalcada i els Reis arriben de forma espectacular al Monestir, una de les rebudes més màgiques que es recorden. La plaça Octavià s’omple i el Monestir es converteix en un marc inigualable per donar la rebuda a SM d’Orient. Un format que es repeteix al 2023 però que al 2024 torna a canviar per commemorar el 30è aniversari del Teatre-Auditori.
Després de més de 20 anys organitzant la Cavalcada, els Amics dels Veterans i la Regalèssia comencen a incorporar nous membres per a garantir el seu futur.