La Junta Local de Sant Cugat del Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental ha expressat el seu rebuig al manifest recolzat per Hora Bruixa i altres col·lectius, on es denunciaven “pràctiques discriminatòries” a alguns locals de la ciutat i s’exigia un canvi de model a l’oci nocturn de Sant Cugat.
El Gremi d’Hostaleria considera aquestes manifestacions “absolutament fora de context i inclús difamatòries cap als propietaris dels locals d’oci nocturn de la nostra ciutat”. En un recent comunicat, la junta ha recordat, que la llei obliga als locals amb aforament superior a les 150 persones a comptar amb personal de seguretat. També afirmen que “l’exercici del dret d’admissió és responsabilitat de les persones titulars de l’establiment” i asseguren que “en cap cas aquest dret d’admissió s’utilitza per discriminar per raons de gènere, raça o altres raons que no siguin els marcats per la llei i sempre amb el propòsit de salvaguardar la integritat i seguretat dels clients/es de l’establiment”.
Segons el comunicat del gremi: “Aquestes actuacions es duen a terme amb la finalitat que els joves puguin gaudir d’un oci nocturn segur a la nostra ciutat”.
COMUNITAT
Davant l’acte protagonitzat el dilluns 7 d’abril pel col·lectiu L’hora bruixa, la Junta Local de Sant Cugat del Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental vol fer manifest el seu rebuig al contingut de les seves manifestacions que considerem absolutament fora de context i inclús difamatòries cap als propietaris dels locals d’oci nocturn de la nostra ciutat.
Respecte al personal de seguretat manifestar que, de conformitat amb l’article 42 i següents del Reglament d’espectacles públics i activitats recreatives aprovat pel Decret 112/2010 de 31 d’agost de la Generalitat de Catalunya:
“Els establiments on es porten a terme les activitats recreatives musicals que tinguin un aforament autoritzat superior a les 150 persones han de disposar d’una memòria de seguretat que ha de contenir: l’avaluació de riscos que presenta l’establiment per a les persones que hi assisteixen, hi participen o s’hi relacionen directament per qualsevol altre concepte, i preveure les mesures que s’han d’adoptar per afrontar-los i els altres dispositius de seguretat amb què ha de comptar a més de disposar dels protocols d’intervenció que garanteixin la capacitat de reacció òptima dels vigilants de seguretat privada”.
Per tant es compleix amb els requeriments legals establerts fent les seves funcions, entre d’altres, preveure els possibles riscos per la protecció dels usuaris dels establiments
Tanmateix, el dret d’admissió és la facultat que tenen les persones titulars dels establiments oberts al públic i les persones organitzadores d’espectacles públics i d’activitats recreatives de determinar les condicions d’accés, dins els límits establerts per la normativa d’espectacles públics i activitats recreatives i altra normativa vigent.
L’exercici del dret d’admissió és responsabilitat de les persones titulars de l’establiment o espai obert al públic o de les persones organitzadores de l’espectacle públic o activitat recreativa, que el poden exercir directament o mitjançant el personal que designin a aquest efecte, que actua a les seves ordres.
En cap cas aquest dret d’admissió s’utilitza per discriminar per raons de gènere, raça o altres raons que no siguin els marcats per la llei i sempre amb el propòsit de salvaguardar la integritat i seguretat dels clients/es de l’establiment.
Aquestes actuacions es duen a terme amb la finalitat de que els joves puguin gaudir d’un oci nocturn segur a la nostra ciutat.