Aquest mes de desembre ha tingut lloc la primera sessió informativa d’un cicle d’accions sobre els potencials de la intercooperació entre les entitats del territori i l’administració pública, impulsat per l’Ajuntament i la Taula d’Economia Social i Solidària de Sant Cugat del Vallès.
El programa neix amb l’objectiu de ser una eina per ajudar a tot aquell personal tècnic responsable de la preparació i seguiment de contractes menors i licitacions, així com de qualsevol procés de compra o contractació pública, que tingui interès en l’aplicació de clàusules socials i mediambientals, per exemple, o que vulgui conèixer quines alternatives i experiències es poden trobar dins de l’àmbit de l’economia social i solidària.
Durant la primera jornada, celebrada a la Casa de Cultura, s’han presentat les característiques de les entitats de l’ESS, el seu valor diferencial, l’abast qualitatiu i quantitatiu i les fonts existents per cercar potencials proveïdors d’ESS. A la sessió hi ha assistit tant personal tècnic de diferents serveis de l’Ajuntament de Sant Cugat i representants de les organitzacions d’economia social i solidària de la ciutat.
Bernat Picornell, tinent d’alcaldia de Drets, Dinamització de la Ciutat, Comerç i Seguretat: “Aquest cicle és una oportunitat per dotar el personal tècnic municipal de les eines necessàries per aplicar criteris socials i mediambientals en els processos de compra i contractació pública. Amb aquest impuls informatiu, estem assegurant que l’economia social no només es consideri una alternativa, sinó una opció prioritària per transformar la nostra societat de manera més justa i sostenible“.
El cicle, que tindrà continuïtat al gener, es divideix en dues jornades i l’elaboració d’un informe final amb les principals conclusions i el recull de les propostes que sorgeixen amb el desenvolupament del mateix:
Jornada “Descobrint nous potencials d’intercooperació”. Dijous 16 de gener de 2025, de 9:00h – 12:00h. Casa de Cultura.
Elaboració d’un informe final i recull de propostes. Febrer de 2025.
L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès compta amb un Pla Director d’Economia Social i Solidària 2022-2024 que té com a objectiu principal el posicionament de l’economia social i solidària com un actor socioeconòmic rellevant per la transformació ecosocial. Aquest document, que es troba en procés d’actualització, va sorgir d’un procés de cocreació, obert a totes les organitzacions i entitats locals d’economia social i solidària.